sâmbătă, 7 februarie 2009

Caci mai avem nevoie si de un strop de CONstiinta ....

Datorita intamplarii intamplatoare intamplate voit, de a merge pe jos in fiecare zi, fie spre facultate, fie spre un viitor mai bun :), si chiar de a merge cu metroul, am onoarea, de involuntar, a observa cotidianul. Magazine "asaltate" de casinouri ,supermarketuri recent metamorfozate in banci , brutarii precum "floarea de colt", multiple tonete de ziare (de parca lumea chiar citeste altceva decat libertatea, cancan ori mai stiu eu ce alte publicatii c tin de informarea publica asupa vietii personale a celor bogati, de parca in existenta mea e imperial necesar a stii aceste lucruri.)(se observa cum se acorda mai multa importanta a celora ce au decat a celora ce nu au, a celora departe de noi decat a celora alaturi de noi). Si nu in ultimul rand , oamenii! Parca il vad pe domnu' c vinde ziare, cum dimineatza la prima ora isi aranjeaza ziarele atarnand indispensabilul ziar libertatea cat mai la vedere , cat si pe baiatu’ de la florarie care ma observa in fiecare zi ca o trecatoare printre superbele flori, si care in timiditatea lui vulgara ii spune prietenului „uite-o ma paia” inloc sa imi ofere si mie o floare :) . Graba pe care ne-o asumam in fiesce zi ne impiedica sa vedem dincolo de ce ni se arata.Indiferenta....
Va duceti la scoala/ munca , iesind din scara blocului va intalniti cu vecinu atins de vreme dar nu intratat incat sa nu te salute cu zambetul pe buze, fericit ca nu l-ai uitat. Ajuns la scoala/munca iti saluti prietenu ,si te apuci de treaba. Cu siguranta esti foarte receptiv la ceea c se intampla in jurul tau, caci ai observat in drumul tau, cum tocmai sa mai asfaltat o strada, cum a mai aparut un panou publicitar precum si instalarea unui alt semafor. Dar ai omis ceva; vecinul a carui fata ii straluceste mereu, nu ti-a oferit decat jumatate de zambet, si nici pungile de la ochii prietenul tau nu sau remarcat.
Vezi tu, persoana draga, ca majoritatea oamenilor, ai observat repede schimbarile din mediul inconjurator dar greu pe cele care au loc la cei din jur!Stiu, vrei sa imi spui ca din contra, ele insemna mult pentru tine.Problema e ca te-ai obisnuiut sa ii vezi mereu comportandu-se la fel, fiind linistit ca ei sunt mereu acolo si ca ei nu se schimba.
Am ajuns la concluzia caci credem ca observam ce se petrece in jurul nostru , dar de cele mai multe ori NU se intampla asa. Nu numai ca nu observi schimbarile in aspectul fizic a celor din jur,dar esti lafel de insensibil si la cuvinte, gesturi cat si expresiile ce le ofera.
Ma urmareste de mica faptul ca oamenii pur si simplu nu acorda suficienta atentie lucurilor pe care le fac sau spun. Am intalnit persoane sigure pe ele, afirmand ca observa cum oamenii se comporta in anumite feluri si chiar ca un anumit comportamet spune ceva despre o persoana, dar mai mult de atat nu. Observam dar nu recunoastem ceea ce vrea sa ne transmita,recunoastem un comportament dar nu sesizam si ce anume. Nu reusim sa citim semnele, sa vedem dincolo de ceea c ni se ofera (vorba mea preferata)
Maine iesind pe usa si trecand pe langa lucrurile de zi cu zi, te vei putea opri sa iti observi vecinu, prietenul.... altfel decat o faci deobicei ?!?!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu